KUNDRECENSIONER

`

Våra stugvärdar tycker till

Min stuga ligger i Sandskogens stugområde bara ett par kilometer utanför Ystad. Jag köpte stugan för ca 35 år sedan och tanken på att hyra ut kom i början av 2000-talet. Eftersom stugan ligger på bästa läge i Ystad Sandskog tänkte jag att det måste finnas många sommargäster som skulle trivas där. Jag bestämde mig för att börja hyra ut och till sommaren har jag samarbetat med Bo i Skåne i tio år.

Jag har ofta valt att hyra ut stugan hela sommaren och brukar då se till att spara en vecka åt mig själv. Det gör mig inget att det blir så få veckor för mig själv på sommaren, jag föredrar istället tiden i stugan på våren när fåglarna sjunger och det precis har börjat grönska. Då njuter jag av att vara nära naturen och passar på att göra fint i trädgården inför säsongen.

Samarbetet tycker jag har fungerat utmärkt genom åren. Det har aldrig varit några bekymmer och jag har alltid fått ett positivt bemötande. En av anledningarna till att jag hyr ut min stuga genom en förmedling är för att slippa stå helt ensam om det skulle uppstå problem med gästerna och med Bo i Skåne i ryggen känner jag att jag får en trygg uthyrning på många sätt. Jag gjorde ett uppehåll 2010 för renovering och året efter tvekade jag inte att anmäla stugan till uthyrning igen. Förutom flexibla villkor uppskattar jag hur stugan presenteras på hemsidan med fokus på bilder ut/invändigt, något som verkar bli allt viktigare för de som bokar.

Jag har mest haft svenska gäster men även en hel del tyskar och danskar har hyrt stugan genom åren. Det blir många nya ansikten varje sommar men det är särskilt en familj som återkommer år efter år. Det känns extra roligt och de har nästan blivit kompisar till mig nu.

Mitt tips till andra stuguthyrare: se till att det är rent och fräscht i stugan och sätt gärna fram en blomma för att skapa en hemtrevlig känsla. Jag möter själv upp gästerna och det tror jag är det bästa om man har möjlighet till det. Dels känns det tryggt för en själv att veta vad det är för personer som kommer och dels gör det att gästen känner sig extra välkommen.

/Birgitta, Ystad